Bookmark and Share
Her er du: Forsiden » Teknik
Indhold
Nyhedsbrev

Få en mail når vi skriver en ny PHP-artikel, holder et nyt gratis kursus, eller når der sker andet godt i vores verden:

Din email:
 

Teknik

Moski2 Platform er en hybrid mellem et klassisk CMS og en udviklingsplatform. Den adskiller sig fra de fleste konkurrerende produkter ved at være hostet og på abonnementsform. Det betyder at:

 • Der ikke er nogen licens eller oprettelse - i stedet et månedligt abonnement, som til enhver tid kan opsiges.
 • Du hænger ikke på at skulle opdatere system og tredjepartsmoduler.
 • Du skal ikke sørge for at systemet kører på den næste generation af PHP og andre underliggende teknologier - den klarer vi.
 • Du skal ikke bekymre dig om drift, skalering, backup og sikkerhed.
 • Du får løbende flere features føjet til systemet uden beregning.

Alt efter hvilken type websmed du er vil du anskue systemet på en af to følgende måder.

Hvis du er HTML-udvikler

Som HTML-udvikler tvinger de fleste CMSer dig til at udvikle "themes" eller uploade al din grafik, HTML og CSS til systemet via et webinterface.

Den model vender vi på hovedet og med Moski2 CMS kan du i ro og mag skrue et site sammen i Dreamweaver eller hvad du nu bruger, uden at skulle lære nye teknikker.

Du uploader dine HTML-filer til systemet via FTP (well, SFTP, faktisk, da vi går en del op i sikkerhed), og når folk besøger siderne sørger CMSet for at der bliver indsat dynamisk indhold de steder i dine filer hvor du ønsker det.

Du markerer hvor du vil have indholdet med helt almindelige id-attributter - ikke noget med sære placeholders. For eksempel kan en helt banal side som du uploader til systemet se således ud:

<!DOCTYPE html
  PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> 
 
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="da"> 

 <head> 
  <title id="title"></title> 
 </head> 

 <body> 

  <div id="container">

   <div id="navigation"></div>

   <div id="body"></div>
 
  </div>

 </body>

</html>

På samme måde bruger du id-attributter til at angive hvor du vil have indsat tilmelding til nyhedsbrev, kontaktformular og forskellige andre ting.

Hvis du er PHP-udvikler

Den mest kraftfulde feature i Moski2-platformen er vore "dynamiske typer". I stedet for den klassiske tilgang med "nyhedsmodul", "artikelmodul", "sidemodul", "gallerimodul" osv. har vi overladt beslutningerne til dig som udvikler, og lader dig definere samtlige typer i systemet.

Det betyder at du kan give dine kunder præcis de typer de har brug for til at strukturere deres indhold, og det lækre er, at det administrative interface bygger sig selv udfra dine type-definitioner.

Disse typer kan have relationer på kryds og tværs - lige fra simple parent/child forhold til hierarkiske strukturer og en-til-mange forhold, og administrationen lader automatisk folk styre alt dette.

Når du så ude i den anden ende skal hive indhold ud på sitet, så foregår det gennem et smalt, kraftfuldt API, som spytter indhold ud i arrays, som du så kan præsentere præcist som du vil:

<?php

$content = M2_Content::get('mytype');

foreach($content as $c) {
 echo '<li>' . $c['id'] . ': ' . $c['title'] . '</li>'
}

?>

Der er ikke behov for at lave databasetabeller for at komme igang, eller skrive SQL for at få fingrene i data igen - typerne defineres via simpel XML og data hiver du som sagt ud via PHP til et array som du selv er herre over.

Alt er veldokumenteret ovre på doc.moski2.net hvor du kan finde svar på alle tekniske spørgsmål (og skulle der være et hul, så kontakt os endelig).

Kom og besøg os

Uanset om du har hjemme i PHP- eller HTML-land anbefaler vi at du kigger forbi til et af vore gratis introkurser, så du kan få en grundig fornemmelse af hvad platformen kan tilbyde.

 

Læs også om Moski2 CMS, Moski2 Standard, Moski2 Pro og se vores FAQ.