Bookmark and Share
Her er du: Forsiden » FAQ
Indhold
Nyhedsbrev

Få en mail når vi skriver en ny PHP-artikel, holder et nyt gratis kursus, eller når der sker andet godt i vores verden:

Din email:
 

FAQ

Støder vi på et spørgsmål mere end ganske få gange, så høvler vi et svar herind, så sidder du stadig med åbne spørgsmål efter at have skimmet denne side, så kontakt os endelig.

Hvad er Moski2 Platform

Moski2 Platform er vores udviklingsplatform og det fundament som vores CMS bygger på.

Dels er det alle de klassiske abstraktioner fra en udviklingsplatform, men det er ydermere en stribe moduler, og det afgørende for hvilke moduler du har adgang til er om du kører en Moski2 Standard eller en Moski2 Pro.

Hvor vi kan har vi taget efterprøvede komponenter i brug, og har under hjelmen finder du således masser af kode fra PEAR, Zend Framework, QuickPaySwiftMailer, jQuery og TinyMCE, for nu at remse lidt op. Vi har investeret i kommercielle licenser til flere af disse komponenter, så du ikke behøver at have pengene op af lommen.

Vi har plukket alt det bedste og bundet det sammen efter vores eget hovede.

Hvad er Moski2 CMS

Moski2 CMS er et content management system der ligger ovenpå Moski2 Platform. De fleste betragter dog CMS og Platform som en samlet pakke, da det oftest opleves sådan.

Hvad er Moski2 Standard og Pro?

Moski2 Standard og Moski2 Pro er blot licensmæssige aftapninger af vores platform - de er altså det samme produkt, men Moski2 Pro giver adgang til flere moduler end Moski2 Standard.

Hvad er fordelen ved Moski2.net fremfor et gratis Open Source CMS?

Svaret på dette spørgsmål er faktisk årsagen til at Moski2.net eksisterer. I mange år udviklede vi selv webløsninger på forskellige open source-platforme, men efterhånden som kundebasen voksede gravede vi os længere og længere ned i et evigt arbejde med at opdatere systemer, tredjeparts-moduler og egen kode. 

Vi skulle følge med de forskellige platformes udvikling (vi fandt nemlig aldrig én vi blev 100% forelsket i), og da vi er flinke mennesker som ikke kan li' at gå tilbage til kunden og sige at han skal betale for en opdatering han ikke har bedt om, så endte vi med at sidde med så meget opdateringsarbejde at verden så helt umulig ud.

Med Moski2.net har vi en central platform, hvor opdateringer sker for alle kunder på én gang, og for dig betyder det ganske enkelt at du aldrig mere skal tænke den slags. Ingen bekymringer om at CMS'et skifter version, ingen bekymringer om hvorvidt systemet nu også kan køre på den næste version af PHP, og så naturligvis ingen bekymringer om drift, performance og stabilitet.

Hvem hoster og drifter egentlig Moski2.net

Moski2.net drives på facility management vilkår af de fantastiske mennesker hos PIL ApS. Det betyder at det er PIL der, døgnet rundt, griber ind hvis et eller andet pludselig ikke opfører sig som det skal - og det gælder både hardware og software.

Samarbejdet med PIL går efterhånden mere end 10 år tilbage - faktisk fra før der var noget der hed Moski2.net :o)

Du kan evt. læse lidt mere om driften i vores vilkår.

Hvorfor kan vi ikke købe Moski2-platformen og hoste den selv?

Hele fidusen ved Moski2.net er netop at du slipper for selv at drifte og vedligeholde systemet. Vi ruller nærmest dagligt nye features og rettelser på, og når vi gør det kommer det alle brugere tilgode på én gang.

Teknisk set svarer det til at du går ned i din bank og insisterer på at du vil have netbanken med hjem på en CD så du kan installere den på din PC - det lader sig ikke gøre.

Hvis det er et ufravigeligt krav at du selv vil hoste dit system, så er Moski2.net ikke for dig. Når det så er sagt, så har vi endnu ikke hørt et overbevisende argument for hvorfor den hostede model ikke kan fungere.

Hvordan kan I tilbyde Moski2 Pro-kunder en gratis betalingsgateway?

Det kan vi fordi vi er reseller af betalingsgatewayen QuickPay, hvorved vi selv kan sætte vore priser. For Moski2 Pro-kunder er den pris så DKK 0,-.

Hvor kommer navnet Moski2.net fra?

Uha, det er en lang, men iøvrigt ikke særlig begavet historie. Lad os bare sige at det var noget med en myg og et net...

Hvad er SFTP? Hvorfor kan jeg ikke få et FTP-login til min konto?

SFTP er en krypteret version af den pivåbne FTP-protokol (det ekstra "S" står for Secure). Vi tilbyder ikke FTP-adgang til vore systemer, da vi sætter sikkerhed ganske højt.

Vi kan anbefale den gratis CyberDuck, som findes til både Mac og PC - det er en fortrinlig klient, som kan forbinde til alt mellem himmel og jord - heriblandt også SFTP-servere.